×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΑΘΜΟΣ" ΠΕΡΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΜΥ-ΕΟΠΥΥ ΚΩ

19 Aug 2013
1208 times

eopii-ΕΟΠΥΥΤΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΟΠΥΥ ΚΩΣ

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από την εφημερίδα ΣΤΑΘΜΟΣ, αρ.φ. 669/7-8-2013, τα περί της καταργήσεως της Τοπικής Μονάδας Υγείας Κω. Η είδηση αυτή δημοσιεύτηκε και σε άλλα ΜΜΕ.


Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ως προϊόν στρεβλώσεως και παραποιήσεως, δεν απηχεί την πραγματικότητα, η αναζήτηση της οποίας δεν αποτελεί άλλωστε προτεραιότητα δια την εφημερίδα.
Όλες οι Μονάδες Υγείας, και γενικώς όλοι οι Υγειονομικοί σχηματισμοί, τελούν εν αναμονή του γενικοτέρου σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας.
Η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΜΥ) του ΕΟΠΥΥ Κω υπηρετεί και εξυπηρετεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εις την νήσον και είναι ο μοναδικός χώρος εξυπηρετήσεως των ασφαλισμένων δωρεάν. Από διετίας περίπου εις την ΤΜΥ ΚΩ εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι των κλάδων υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτό συνεπάγεται ότι εις την ΤΜΥ ΚΩ δύνανται να απευθύνονται όλοι οι ασφαλισμένοι του νησιού. Και εξ αυτού του λόγου η προέλευσις διατηρείται σταθερώς εις υψηλά επίπεδα, οι δε ασφαλισμένοι των άλλων ταμείων, πλέον ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καλύπτονται κατά πλησιέστερον τρόπον.
Οι θεραπευτές ιατροί της ΤΜΥ, ιατροί με πλούσιαν εμπειρίαν και βιογραφικά, εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, εντός των πλαισίων της Ιατρικής Δεοντολογίας και των Ιατρικών Πρωτοκόλλων, προσφέροντας αφενός μεν ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες, αφετέρου δε διασφαλίζουν το κύρος και την αξιοπρέπειαν των ιατρών και την προστασίαν του δημοσίου συμφέροντος. Το αυτό και η Υγειονομική Επιτροπή της ΤΜΥ ΕΟΠΥΥ Κω.
Όπως ήδη έχει αναφερθεί από τον Ιανουάριο 2012, έχουν ενταχθεί εις τον ΕΟΠΥΥ οι κλάδοι υγείας όλων των ασφαλιστικών οργανισμών. Αυτό συνεπάγεται πολλαπλασιασμό του αριθμού των ασφαλισμένων, αναφερόμεθα εις το σύνολο περίπου του αριθμού των κατοίκων του νησιού, με ανάλογο αύξησι του αριθμού των εξυπηρετουμένων, παρά το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι δύνανται να εξυπηρετούνται από το δίκτυο των πιστοποιημένων και συμβεβλημένων ιατρών, εκτός ΤΜΥγείας.
Με τα σημερινά δεδομένα αποτελεί χρυσή ευκαιρία δια το Νοσοκομείον, να απεμπλακεί από την Πρωτοβάθμιαν περίθαλψιν και να αφιερωθεί εις τον θεσμικόν του ρόλον, αυτόν της Δευτεροβάθμιας περιθάλψεως.
Εάν δε ευοδωθούν οι ενέργειες περί της λειτουργίας του ακτινολογικού και μικροβιολογικού/βιοπαθολογικού εργαστηρίου εις την ΤΜΥ ΚΩ, τότε οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα είναι ολοκληρωμένες.
Τα θορυβώδη ρεπορτάζ εν συνδυασμό με την απουσία της καταγραφής και αναδείξεως της πραγματικότητας, δεν υπηρετούν την επιζητούμενη ενημέρωσιν των πολιτών.

Υπογραφή
Οι ιατροί της ΤΜΥ ΚΩ

Last modified on Monday, 19 August 2013 17:10
Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε