×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365

Επιτέλους !!! Η Ελλάδα απειλεί να ανατινάξει τις γερμανικές εκλογές. Θα κοστίσουμε ακριβά στη Μέρκελ

26 Aug 2013

germanikes ekloges-merkel ftiarizei-nekrothaftesEπιτέλους ρεβάνς! ....
Η Ελλάδα απειλεί να ανατινάξει τις γερμανικές εκλογές όπως την γέφυρα του Γοργοπόταμου οι αντάρτες. Το τι μπνελίκι πέφτει με αφορμή την δήλωση του Σόιμπλε για ένα νέο πακέτο βοήθειας δεν λέγεται....

Όπως όλα δείχνουν η Ελλάδα θα κοστίσει στη Μέρκελ πιο ακριβά απ΄όσα έχουν πληρώσει ως τώρα οι Γερμανοί πολίτες.
Ένα μήνα πριν τις γερμανικές εκλογές ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble μιλά και πάλι για το ενδεχόμενο νέας οικονομικής στήριξης της Ελλάδας μετά την εκπνοή του δεύτερου πακέτου βοήθειας το 2014.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ τονίζει: «Δώσαμε την προοπτική για περαιτέρω οικονομική βοήθεια υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις και με την προσδοκία ότι θα έχουμε να κάνουμε με πολύ μικρότερα ποσά από ότι μέχρι τώρα, μιας και στην Ελλάδα θα έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα».

Ο υπουργός Οικονομικών αντέκρουσε τις κατηγορίες που τον θέλουν να αποσιωπά τους κινδύνους της στρατηγικής στήριξης του ευρώ πριν τις γερμανικές εκλογές, λέγοντας ότι «η γερμανική κυβέρνηση δεν υποστήριξε ποτέ ότι η σωτηρία του ευρώ θα ήταν δωρεάν». Και πρόσθεσε ότι η Γερμανία έχει αναλάβει ρίσκα, όμως δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών από ελληνικής πλευράς. Σε ερώτηση αν είναι σε θέση να εγγυηθεί τα λεγόμενά του, ο υπουργός είπε: «Αν θέλετε κάτι τέτοιο: ναι».

Υπερασπιζόμενος τις δηλώσεις του περί τρίτου πακέτου στήριξης της Ελλάδας ο κ. Σόιμπλε είπε: «Απλά υπενθύμισα ότι στα μέσα του 2014 καλούμαστε να λάβουμε μια απόφαση, η οποία σχετίζεται με την εκπνοή του δεύτερου πακέτου στήριξης και όχι με τις γερμανικές εκλογές». Για μια ακόμη φορά πάντως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκλεισε ένα δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους, διότι κατά την άποψή του «θα καλλιεργούσε κλίμα ανησυχίας και θα οδηγούσε ενδεχομένως σε αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης».

«Δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους»

Με αφορμή τις δηλώσεις Schaeuble περί τρίτου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Peer Steinbrueck κατηγορεί και πάλι την καγκελάριο Angela Merkel σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Westfälische: «Δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους, λέει ο Peer Steinbrueck. Προφανώς ο Wolfgang Schaeuble είπε κατά λάθος αυτό που πολλοί υποψιάζονται: η Γερμανία θα αναγκαστεί να πληρώσει».

Ο κ. Steinbrueck υποστήριξε μάλιστα ότι στόχος της καγκελάριου είναι να θέσει το ζήτημα «στήριξης της Ελλάδας» στην πολιτική ατζέντα μετά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

«Βαρέλι χωρίς πάτο»

Σκληρή κριτική ασκεί ο πρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς Μπερντ Ρίξινγκερ στις δηλώσεις Σόιμπλε για το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης. Μιλώντας στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung τονίζει: «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ομολογεί για λογαριασμό της Άγκελα Μέρκελ ότι η λανθασμένη πολιτική στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα εξελίσσεται για τον γερμανό φορολογούμενο σε βαρέλι χωρίς πάτο». Και υπογράμμισε ότι πριν αρχίσουμε να μιλάμε για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να πληρούνται δύο προϋποθέσεις: πρώτον, το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να επιβάλλει φόρο αλληλεγγύης 50% σε όλες τις περιουσίες άνω του 1 εκατομ. ευρώ. Και δεύτερον, όλα τα περιουσιακά στοιχεία και ακίνητα άνω του 1 εκατομ. που διαθέτουν Έλληνες στο εξωτερικό θα πρέπει να παγώσουν και να συγκριθούν με τους ελληνικούς καταλόγους με φοροφυγάδες. Και αν διαπιστωθεί φοροδιαφυγή να κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο κ. Ρίξινγκερ.

Parapona-Rodou

Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε