×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΕΜ ΣΤΗΝ ΚΩ

08 Nov 2013
1144 times

Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας  πήραν μέρος στην Πεζοπορία και Ποδηλατοδρομία,   που διοργάνωσε στην Κω, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου , η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας , με αποτέλεσμα η εκδήλωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Με σύνθημα  «Πάτα πόδι. Η πρόληψη σώζει»  μικροί και μεγάλοι περπάτησαν ή έκαναν ποδήλατο  και πρόσφεραν με τη συμμετοχή τους σημαντική βοήθεια στην επιβίωση του Κέντρου «Έλλη Λαμπέτη», αφού τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Επίσης, μέρος των εσόδων θα διατεθούν από την ΕΕΜ στο Διεθνές  Ιπποκράτειο Ίδρυμα στην Κω, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τις Αρχές και τον λαό της Κω.

Η Πεζοπορία και Ποδηλατοδρομία,  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για   τον  Οκτώβριο, μήνα που  έχει οριστεί παγκοσμίως, ως ο μήνας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Η εκδήλωση είχε  ως αφετηρία και τερματισμό  την Πλατεία Ελευθερίας της Κω, με πρωτοστάτη τον Μητροπολίτη Κω και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ο οποίος έδωσε το έναυσμα για την εκκίνηση και τέθηκε επικεφαλής της πεζοπορίας.

 Πρώτα ξεκίνησαν  τα μικρά παιδιά με τα ποδήλατα τους, ακολούθησαν οι πεζοπόροι και τέλος οι ποδηλάτες, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της ΕΕΜ κ. Λυδία Μουζάκα, ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Γεωργούντζος και ο Ταμίας κ. Πέτρος Μαλακάσης,  φορώντας  όλοι το μπλουζάκι με το σύνθημα «Πάτα πόδι. Η πρόληψη σώζει».

Κατά τη διάρκεια και των τριών διαδρομών υπήρξε έντονος ενθουσιασμός και παλμός όχι μόνον από αυτούς που συμμετείχαν αλλά και από αυτούς που  παρακολουθούσαν.

Μετά τον τερματισμό  στην Πλατεία Ελευθερίας ακολούθησε  κλήρωση με πλούσια δώρα την οποία πραγματοποίησε ο γνωστός δημοσιογράφος της Κω κ. Γιάννης Ιωαννίδης. Μεταξύ των δώρων ήταν και μια καταπληκτική σύνθεση από μπρούντζο, προσφορά του γνωστού καλλιτέχνη κ. Νίκου-Γιώργου Παπουτσίδη.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχαριστίες της κ. Μουζάκα στους συμμετέχοντες, στις Αρχές του τόπου και τους Φορείς, τους χορηγούς BlueStarFerries, CambridgeWeightPlan, Asics, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Συνεδριακό Κέντρο Κω  Κυπριώτης  και τους χορηγούς επικοινωνίας το Βήμα της Κω, Νήσος Κως, KosNews 24,Stathmosnet.gr, AegeanNews,  GiafkaSports.gr, , Κοs Voice,

ΔΗ-ΡΑ-Σ (Δημοτική Τηλεόραση),  Παγκωακή Εφημερίδα,Σταθμός Εφημερίδα

 PortoRadio 91,5 fm,  LimitRadio,  CityRadio 93 και δόθηκε η υπόσχεση, η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί και του χρόνου ώστε να γίνει θεσμός για το νησί.

Συνδιοργανωτές  της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω και οι Φίλοι του ποδηλάτου Κω. Η Ποδηλατοδρομία-Πεζοπορία τελούσε  υπό  την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κω και Νισύρου, του Δήμου Κώων  και του Ιατρικού Συλλόγου Κω.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ  ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

 

Το  βράδυ του Σάββατου (26 Οκτωβρίου) στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης,  η  Παναθηναΐκή Ένωση Γυναικών Κω οργάνωσε  Ενημερωτική  Ημερίδα  την οποία παρακολούθησαν άνδρες και γυναίκες του νησιού. Στην εκδήλωση  μίλησαν η κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών , Γυναικολόγος- Χειρουργός- Ειδικός Μαστολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας με θέμα: «Επιδημιολογία, Κλινική Εξέταση, Απεικονιστική Διάγνωση και Χειρουργική προσέγγιση στον καρκίνο του μαστού», ο κ. Φίλιππος Παπαθεοδωράκης, Πλαστικός Χειρουργός από τη Ρόδο και 1ο Αναπληρωματικό Μέλος για το Δ.Σ. της ΕΕΜ με θέμα:«Ανάπλαση του μαστού μετά τη μαστεκτομή» και η κ. Πέπη Σκορδέλη, Ψυχολόγος- Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Έλλη Λαμπέτη» με θέμα «Ψυχοκοινωνική προσέγγιση και υποστήριξη στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού».

Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε