×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ

01 Mar 2014
1038 times

Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές αποφάσισα να ηγηθώ ανεξάρτητου συνδυασμού ως υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου.

Η επιλογή μου αυτή είναι συνυφασμένη με την αίσθηση του καθήκοντος και την αγάπη μου για τη Ρόδο. Αναμφισβήτητα, οι προκλήσεις και οι ευθύνες είναι πολλές και πολύπλευρες αλλά έχουμε τη θέληση, τη γνώση και την εμπειρία να τις αντιμετωπίσουμε.

Την απόφαση μου αυτή ενίσχυσαν οι προτροπές των συμπολιτών μας από κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και αποτέλεσαν για εμένα την πρόκληση και πρόσκληση για την ανάληψη μιας νέας ευθύνης. Αυτό είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικά ο πρώτος βαθμός αποτελεί τον αμεσότερο τρόπο έκφρασης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος γιατί οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτή . Η παρουσία μου είναι γνωστή μέσα από την άσκηση των μέχρι τώρα θεσμικών μου καθηκόντων. Όλα αυτά τα χρόνια της θητείας μου μοιράστηκα και μοιράζομαι ακόμη και σήμερα καθημερινά τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των συμπολιτών μας.

Η παράταξη μας είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση συνεργασίας και συμπόρευσης, εφόσον υπάρχουν κοινοί στόχοι, κοινές αγωνίες και κοινό όραμα. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τη Ρόδο ψηλότερα, με πολλή δουλειά, σχεδιασμό, συναίνεση και συνεργασία αλλά και με ρήξεις, όπου χρειασθεί.

Σε αυτόν τον αγώνα θα προχωρήσουμε μαζί και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε.

Προσωπικά, θεωρώ ότι οφείλω πολλά στον τόπο μας και γι’ αυτό θα συνεχίσω να μάχομαι για ένα καλύτερο αύριο.

Θέλω να αναφερθώ και στη χθεσινή δήλωση του σημερινού Δημάρχου, φίλου και συνεργάτη μου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κ.Στάθη Κουσουρνά.

Ο Στάθης και οι συνεργάτες του κλήθηκαν μέσα από πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα μιας μεγάλης μεταρρύθμισης, που επέφερε ο Καλλικράτης, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο της ενοποίησης δέκα δήμων σε έναν. Κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει στη σημερινή δημοτική αρχή την έλλειψη προσπάθειας και κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει ή να αμφισβητήσει την έως τώρα προσφορά της.

Παρά τις όποιες δυσκολίες, ο Δήμαρχος και τα στελέχη της παράταξής του προσέφεραν με όλες τους τις δυνάμεις, με διαφάνεια και τιμιότητα, για το καλό του τόπου μας. Πάνω σε αυτό το έργο θέλουμε να χτίσουμε, με μια διαφορετική αντίληψη και δυναμική.

Η επιλογή του Στάθη να αποχωρήσει από τις προσεχείς εκλογές επιβεβαιώνει την υπευθυνότητα και το πολιτικό του ήθος, εφαρμόζοντας στην πράξη τη ρήση του αρχαίου Αγάθωνα :

«τον άρχοντα τριων δη μέμνησθαι ότι :

πρώτον ανθρωπων αρχεί,

δευτερον κατά νόμω αρχει,

τρίτον ουκ αει αρχει»

Αυτό διδάσκει και όλους μας.

Τέλος, θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη σε όσους συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές.

Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ένας πολιτισμένος και εποικοδομητικός προεκλογικός αγώνας, αφού ο μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου.

Last modified on Saturday, 01 March 2014 21:51
Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε