Γάκης: «Η προσπάθεια για ανάκαμψη κοινή και τα βάρη πρέπει να κατανέμονται ανάλογα με τις δυνατότητες καθενός»

13 Mar 2017

Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ALPHA και στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού, ο βουλευτής Δ. Γάκης, ερωτώμενος σχετικά με τις υψηλές αμοιβές στελεχών του Δημοσίου, που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας (εφάπαξ του επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ, μισθός του προέδρου του ΟΔΔΗΧ), υποστήριξε ότι, παρ’ όλο που και στο παρελθόν υψηλόβαθμα στελέχη οργανισμών λάμβαναν δυσανάλογα υψηλές αμοιβές, σήμερα, σε εποχές που το μεγάλο μέρος του πληθυσμού βιώνει τη λιτότητα και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, οι αμοιβές των στελεχών πρέπει να υπόκεινται και αυτές σε έλεγχο, ακόμη κι αν πρόκειται για αξιόλογα στελέχη, που προέρχονται από την αγορά και άρα πρέπει να αμείβονται ανάλογα.

Στο ίδιο πνεύμα, σχετικά με τη μείωση του ποσοστού των βουλευτών στο ταμείο αλληλεγγύης, παρατήρησε ότι η οποιαδήποτε ελάφρυνση της εισφοράς θα πρέπει να συνοδεύεται από αύξηση της φορολογίας, έτσι ώστε να μην έρχεται σε δυσαρμονία με το δημόσιο αίσθημα. Η προσπάθεια για την ανάκαμψη πρέπει να είναι κοινή για όλους και τα βάρη πρέπει να επιμερίζονται στον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του.
Τέλος, σχετικά με την αξιολόγηση, επισήμανε ότι, για εμάς η διαπραγμάτευση συνεχίζεται από καλύτερες θέσεις και οφείλει να κλείσει κατά το δυνατόν συντομότερα, για να εξασφαλιστεί το αναγκαίο για την οικονομία κλίμα σταθερότητας, έχοντας βεβαίως πάντοτε κατά νου πως ό, τι υπογραφεί θα προστεθεί στην ήδη δύσκολη κατάσταση καθώς και ότι το κλείσιμό της δεν εξαρτάται μόνο από τις προθέσεις ή τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς αλλά και από τις απαιτήσεις των δανειστών. Πρέπει να τηρήσουν επιτέλους, όλοι τα συμφωνηθέντα. Δεν μπορεί η Χώρα μας να «πληρώνει» τα σπασμένα από τις αποκλίνουσες θέσεις μεταξύ των Θεσμών.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε