«Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Κω από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και δίκτυα ζητά ο Μάνος Κόνσολας»

25 Jul 2017

Νέα Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προς τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να υπάρξει άμεσα μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τον Δήμο Κω για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός στις υποδομές και στα δίκτυα.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει η σχετική απόφαση από τον Υπουργό Εσωτερικών με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.
Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας, ζητά από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πρακτική μεταφοράς παράνομων μεταναστών από άλλες περιοχές της χώρας στην Κω, μια πρακτική που εφαρμόζεται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κόνσολας
«Η Κως έχει αρκετά προβλήματα και δεν χρειάζεται να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο με αυτές τις πρακτικές».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2017

Αρ.Πρ.: 7532/24-7-2017

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Κω για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό»

Κύριε Υπουργέ,

Η Κως πέρασε μια μεγάλη και σοβαρή δοκιμασία αφού το επίκεντρο και το μέγεθος του σεισμού δημιουργούσαν συνθήκες υψηλού κινδύνου.

Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο, στις υποδομές του νησιού, αλλά και στο δίκτυο ύδρευσης αλλά και σε σχολικά κτήρια.

Αυτή τη στιγμή, προέχει η αποκατάσταση των ζημιών, για την οποία απαιτείται και η συνδρομή της Πολιτείας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να προχωρήσει στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Κω για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό στις υποδομές και στα δίκτυα του νησιού.

Είναι μία κίνηση που πρέπει να γίνει άμεσα αφού βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Αντίστοιχα, ο Αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, οφείλουν να εγκαταλείψουν την πρακτική μεταφοράς παράνομων μεταναστών από άλλες περιοχές της χώρας στην Κω, μια πρακτική που εφαρμόζεται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα.

Η Κως έχει αρκετά προβλήματα και δεν χρειάζεται να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο με αυτές τις πρακτικές.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Κω για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές και στα δίκτυα του νησιού.

2. Εάν προτίθεται να εγκαταλείψει τη μεταφορά παράνομων μεταναστών από άλλες περιοχές της χώρας στην Κω, με δεδομένες τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και την επιβάρυνση που έχει δεχθεί το νησί.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε