Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης με τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα

20 Jul 2018

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα, Cesario Melantonio Neto, είχε σήμερα, Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, ιδίως οι προοπτικές συνεργασίας, τόσο στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όσο και στους κλάδους της ναυτιλίας και των μεταφορών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπρόεδρος και ο Πρέσβης αναφέρθηκαν στην υπό διαπραγμάτευση εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Μercosur, η οποία μπορεί να αποτελέσει βάση για τη ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Βραζιλίας.

Ακόμη, ο κ. Δραγασάκης ανανέωσε το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς για συμμετοχή της χώρας στην τράπεζα των BRICS, όταν υπάρξει διεύρυνση των μελών της.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν, τέλος, για τις διεργασίες ίδρυσης της ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, διαπιστώνοντας δυνατότητα άντλησης καλών πρακτικών από την εμπειρία της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Βραζιλίας (BNDES) και συνεργασίας μαζί της.

Από το Γραφείο Τύπου

Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε