Aναρτήθηκαν στο σάιτ του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) 1.030.000 «ραβασάκια» με τις νέες εισφορές που υπολογίζονται στο καθαρό φορολογητέο του 2015.
Σε μερική άρση της κατάσχεσης λογαριασμών μέχρι και 70% του ποσού για ληξιπρόθεσμες οφειλές υπό προϋποθέσεις μπορούν να προχωρήσουν οι φορολογούμενοι με αίτημά τους στην εφορία.
Την πρώτη θέση μαζί με το Βέλγιο και αμέσως μετά τις πέντε μεγάλες οικονομίες της Ε.Ε. (Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία), κατέχει η Ελλάδα σε εγκρίσεις και υπογραφές δανείων για επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ (State of play, July 2016, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Όμιλος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων - ΕΤΕπ).
Οι εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων είναι από τα τελευταία προαπαιτούμενα που θα ψηφιστούν. Οι περισσότεροι χάνουν χρήματα, ειδικά οι νέοι επιστήμονες, ενώ στους χαμένους είναι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων που χάνουν το δικαίωμα να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ και εντάσσονται πλέον στον ΟΑΕΕ.
Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν από τις 18 έως τα τέλη Αυγούστου αλλά ήδη στο ΥΠΟΙΚ ανησυχούν για το αν θα εισπράξουν τα προϋπολογισθέντα ποσά.
ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 1953 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
Στην αποσαφήνιση πως οι οφειλέτες που έχουν απολέσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων (Ν. 4321/2015) λόγω μη καταβολής ασφαλιστικών οφειλών δεν θεωρούνται έκπτωτοι και δύνανται να τη συνεχίσουν, εφόσον καταβάλλουν τις δόσεις που θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί αν η ρύθμιση δεν είχε απολεσθεί προχώρησε ο υφυπουργός Εργασίας Θανάσης Πετρόπουλος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με το…

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε