Νότης Μαριάς: Υπάρχουν στο ΕΤΠΑ 750 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από φυσικές καταστροφές

19 Aug 2017

Υπάρχουν, στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, 750 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, από φυσικές καταστροφές, επισήμανε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στις 16/8/2017.

«Ενημερώνω τους συμπολίτες μας, που αγωνιούν για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές ότι στην ΕΕ, εδώ και ένα μήνα, υπάρχει πλέον μια διαφορετική νομοθεσία σε ισχύ για την αποκατάσταση των ζημιών, από φυσικές καταστροφές» είπε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και συνέχισε:
«Ψηφίσαμε στις 13 Ιουνίου την αλλαγή του κανονισμού και επιτρέπεται κάθε χώρα να δώσει το 5% των δαπανών από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για να αποκατασταθούν οι ζημιές, από φυσικές καταστροφές,
Το ποσό που αντιστοιχεί στην Ελλάδα είναι 750 εκατομμύρια ευρώ, είναι ένα τεράστιο ποσό.
Τα χρήματα αυτά είναι δεσμευμένα για την Ελλάδα, είναι στη διάθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης και μάλιστα υπάρχει δυνατότητα αναδρομικής αποκατάστασης των ζημιών από το 2014 και μετά.
Επομένως αυτό που επιβάλλεται να πράξουμε, όταν τελειώσουμε με την κατάσβεση των πυρκαγιών, είναι να συντάξουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο αποζημιώσεων και ανασυγκρότησης της χώρας για να αποκατασταθούν και να αποζημιωθούν οι ζημιές, από τις πυρκαγιές αλλά και από τους σεισμούς.
Αυτό είναι απαραίτητο να το πράξει τώρα η Κυβέρνηση. Δυστυχώς όμως όλοι συζητούν με τα παλαιά δεδομένα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης»
Σε ερώτηση εάν πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» απάντησε:
«Δεν χρειάζεται να αλλάξει η νομοθεσία αλλά απλά να εφαρμοσθεί ο κανονισμός. Τονίζω μάλιστα ότι για πρώτη φορά η ΕΕ καλύπτει ζημιές από οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες και συνεπώς όσοι δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να αποζημιωθούν, παραγωγοί κλπ, τώρα μπορούν, αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες διαδικασίες. Τα εργαλεία υπάρχουν».

Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε