Απεργιακό μπλακ άουτ στη χώρα. Συλλαλητήρια και πορείες

03 Dec 2015

Σε νέο απεργιακό κλοιό η χώρα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό και το ασφαλιστικό.

Σε νέο απεργιακό κλοιό η χώρα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό και το ασφαλιστικό.

Συγκεντρώσεις και πορείες

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10 το πρωί στην Ομόνοια ενώ ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών - Εμπόρων Δήμου Αθήνα καλεί τα μέλη του να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους.

O ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε απεργία

Με ανακοίνωση του το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και καλεί σε κινητοποιήσεις κατά των μνημονίων. «Ας κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, απαντώντας στους καθημερινούς εκβιασμούς εργοδοσίας και νεοφιλελεύθερων πολιτικών κέντρων της χώρας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μετ΄εμποδίων οι μετακινήσεις

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Επίσης, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο. Όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου, εκτός των Διεθνών δρομολογίων που στο ελληνικό τμήμα θα εκτελεστούν με λεωφορεία.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν και τα πλοία λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η ΠΝΟ από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 της ίδιας μέρας.

Από τα καθήκοντά του θα απέχουν και οι δικηγόροι μετά από απόφαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης με απόφαση της ΟΛΜΕ με αιχμή το ασφαλιστικό και αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία ενώ θα υπολειτουργήσουν πολλές υπηρεσίες του δημοσίου τομέα.Συμμετοχή και της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιτάσσεται στα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας.

Πορεία προς τη Βουλή όπου επέδωσαν ψήφισμα έκαναν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στα πλαίσια της χθεσινής 24ωρης απεργίας του κλάδου. Οι δημοσιογράφοι ζητούν:

-Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Η διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

 

Πηγή:http://www.thetoc.gr/

Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε